L’escriptora i periodista Susan Faludi guarda el record del seu pare, amb qui fa anys que no té contacte, com el d’un home masclista, distant i fins i tot agressiu. Però quan s’assabenta que als setanta-sis anys s’ha sotmès a una operació de canvi de sexe decideix viatjar a Budapest per retrobar-se amb ell. Aquest és el punt de partida de l’extraordinària investigació que duu a terme per entendre aquest home que s’identifica com a fill, jueu hongarès, supervivent de l’Holocaust, emigrant, marit, fotògraf professional del retoc d’imatge i, finalment, Stefánie, una dona trans septuagenària amb la qual ha de forjar una nova relació.
A la cambra fosca és un llibre biogràfic que explora els límits de la idea d’identitat i els analitza de forma polièdrica i fascinant a partir del gènere, la nacionalitat, la política, la religió i la imatge. Un estudi valent sobre la família i les relacions humanes que es converteix en una paràbola sobre la comprensió i el perdó.
«Em vaig preguntar de quina manera la nova identitat del pare es relacionava amb la vella, ja que la ruptura amb el passat havia iniciat una renegociació contínua amb la seva història»