Skip to main content

Istanbul Istanbul

Burhan Sönmez

SEGONA EDICIÓ

Traducció de: Pelin Doğan i Miquel Saumell
Antípoda, 27
Data de sortida: Març del 2018
ISBN: 978-84-17339-07-4
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
296 pàgines
Preu:
18,50 euros

Tancats dins d’una cel·la subterrània d’Istanbul quatre homes esperen els seus interrogadors. Per fer més suportable el temps combaten el silenci compartint històries plenes de tendresa i dolor, bastint un relat coral que gira sempre al voltant de la ciutat que els empresona. Durant deu dies s’expliquen contes i vivències personals, desitjos i temors, anhels de futur i penes del passat; somnis. A poc a poc converteixen la ciutat en la protagonista real de la història, creant una paràbola lluminosa on conviuen el patiment i la il·lusió amb totes les seves contradiccions.

Aquesta novel·la és un homenatge a la creació i a la compassió, una obra que barreja la perspicàcia i l’humor amb la tragèdia. Un triomf rotund de la imaginació i una carta d’amor a Istanbul, escenari de tota esperança i de tota desesperança, convertida per l’autor en una font de relats incontenible.

«Aconsegueix el que molts declaren que voldrien fer, però molt pocs assoleixen: donar veu als sense nom.» Elif Shafak

Burhan Sönmez

Burhan Sönmez (Ankara, 1965) és escriptor, professor universitari de teoria literària i novel·la, i advocat. Especialista en drets humans, va exercir a Istanbul, on va fundar l’organització d’activisme social i cultural TAKSAV, i va formar part de l’associació per als drets humans IHD. El 1996 un assalt policial durant una manifestació pacífica el va deixar greument ferit i es va haver d’exiliar a Londres, on va rebre tractament gràcies a l’ONG Freedom from Torture. Les seves obres, que arrelen en els contes i les llegendes orals, es poden llegir en una quarantena de llengües. Ha publicat Kuzey, Masumlar i Istanbul Istanbul (Periscopi, 2018), la seva primera obra traduïda al català. És membre fundador del Cercle d’Escriptors del PEN Internacional. El seu compromís i qualitat literària li han valgut el premi Disturbing the Peace, atorgat per la Fundació Vaclav Havel Library, un reconeixement als escriptors perseguits per haver desafiat règims totalitaris. Des del setembre del 2021 és president del PEN Internacional.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Pelin Doğan i Miquel Saumell

Pelin Doğan (Bursa, Turquia, 1985). Arquitecta de formació i traductora per accident. Sòcia fundadora de la cooperativa Col·lectivaT. El seu interès per les llengües va començar amb l’anglès i l’italià, i es va estendre al català i l’espanyol quan es va traslladar a Barcelona a principis del 2011, des d’on exerceix de traductora. Ha dut a terme traduccions per Ivàrdia Produccions, Vice News Espanya i TV3 entre d’altres, així com també la cotraducció al turc de la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya. Creu que les llengües són com l’arquitectura i veu la traducció com els espais que s’han d’adaptar als seus ciutadans.

Miquel Saumell Santaeugènia (Barcelona, 1982) s’ha guanyat la vida com a autònom corregint textos aliens durant deu anys i des del gener del 2021 treballa com a corrector en plantilla a Edicions del Periscopi; també fa feina per a Días Contados.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TEORIA GENERAL DE L'OBLIT

José Eduardo Agualusa

EL PES DE LA NEU

Christian Guay-Poliquin

L'INTEGRISTA RETICENT

Mohsin Hamid

DAHA!

Hakan Günday