Skip to main content

No diguis res

Una història real de violència i memòria a Irlanda del Nord

Patrick Radden Keefe

SETENA EDICIÓ

Traducció de: Ricard Gil 
Astrolabi, 6
Data de sortida: Setembre del 2020
ISBN: 978-84-17339-47-0
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
574 pàgines
Preu:
22,90 euros

El desembre del 1972, a Belfast, uns homes amb passamuntanyes es van emportar Jean McConville de casa seva. No la van tornar a veure. Tenia trenta-vuit anys i era mare de deu fills. Aquest és només un dels molts episodis ocorreguts durant el conflicte que es coneix com els Troubles.

Aquest llibre sobre el conflicte nord-irlandès i les seves repercussions utilitza el cas McConville com a punt de partida per mostrar una societat devastada. La violència brutal no només va deixar marca en persones com els fills de McConville, sinó també en membres de l’IRA ressentits per una pau que estava lluny d’aconseguir una Irlanda unida, i els va obligar a plantejar-se si les morts que havien provocat no eren sinó mers assassinats.

«El millor llibre sobre Irlanda del Nord que he llegit mai.» John Banville

Patrick Radden Keefe

Patrick Radden Keefe (Dorchester, Massachusetts, 1976) és redactor de The New Yorker i autor de The snakehead i Chatter. Ha escrit per a The New York Times Magazine, Slate i The New York Review of Books, entre altres mitjans. L’any 2014 va obtenir el National Magazine Award d’article de fons, i els anys 2015 i 2016 va ser finalista del National Magazine Award de reportatge. Ha rebut diverses beques, entre d’altres, de la New America Foundation i de la fundació Guggenheim. El seu llibre No diguis res (Periscopi, 2020) va guanyar el Premi Orwell de no-ficció política 2019 i va ser considerat un dels millors llibres de no-ficció de la dècada. Amb L’imperi del dolor (Periscopi, 2021) va guanyar el Premi Baillie Gifford de no-ficció. A Canalles, recull dotze històries publicades prèviament a The New Yorker, en una obra que ens permet tornar a copsar la seva destresa narrativa i periodística.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Ricard Gil 

Ricard Gil va néixer a Barcelona l’any 1965 i té una dilatada trajectòria com a traductor de l’anglès al català i al castellà. És autor de la crònica autobiogràfica Bola y cadena (Milenio, 2003) i de la novel·la Enhorabona pel programa (66 RPM Edicions, 2018). És director del programa de ràdio Guitarra, baix i bateria (Ràdio Silenci) i ha publicat també una vintena de discos, la majoria amb el grup que va fundar a l’adolescència, Brighton 64.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER RICARD GIL

- CRÍTIQUES -

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

L'IMPERI DEL DOLOR

Patrick Radden Keefe

CANALLES

Patrick Radden Keefe

EL GRAN SALT

Jonathan Lee

MEMÒRIA DEL BUIT

Marcello Fois