Skip to main content

Un cor massa gran

Eider Rodriguez

Traducció de: Pau Joan Hernàndez
10 anys / 10 llibres, 2
Data de sortida: Gener del 2023
ISBN: 978-84-19332-24-0
Enquadernació: Rústica
Format: 140x210 mm
Núm. de pàgines: 336 pàgines
Preu: 19 euros

Queixals trencats a destemps, un exmarit moribund a qui cal cuidar, uns veïns marcats per un incendi que celebren l’aniversari de la seva filla, l’extirpació d’un mioma que representa molt més del que sembla, una dona que espera el retorn de la seva parella, que ha fugit a conseqüència del conflicte polític del país. Els personatges d’aquests relats es troben en aquell moment d’inflexió on sembla que tot està a punt d’esmicolar-se, quan la rutina s’ensorra i s’intensifica el diàleg entre l’emoció i la raó. Sense concessions ni filtres, Eider Rodriguez observa la línia que separa l’amor del dolor, una frontera gairebé imperceptible que determina les accions dels que decideixen ser fidels a ells mateixos encara que sigui contra la moral establerta.

Aquest volum mostra l’obra d’una autora descarnada que treballa amb la matèria del que ens fa humans i del que ens allunya de ser-ho. La seva veu deixa un impacte profund en el lector; incisiva, elegant i original, aconsegueix sorprendre’ns a cada pàgina.

«La felicitat em fa vergonya i la tristesa em sembla cosa d’inadaptats: és l’estat dels perdedors. I jo no puc perdre.»

Eider Rodriguez

Eider Rodriguez (Rentería, 1977) és escriptora, periodista i guionista. Ha estat editora en basc de l’editorial Txalaparta i avui dia exerceix de professora al Departament de Llengua i Literatura de la Universitat del País Basc. El 2018 va obtenir el premi Euskadi de Plata, atorgat pels llibreters de Guipúscoa, per Un cor massa gran (Periscopi, 2019), i juntament amb l’il·lustrador Julen Ribas el premi Euskadi de literatura infantil i juvenil pel còmic Santa familia (Euskal Herriko Ikastolak, 2017). Amb Katu jendea (Elkar, 2010) va obtenir la beca de creació literària Igartza, una de les més importants del País Basc, i el premi Zazpi Kale de la Fira del Llibre de Bilbao (2011). Considerada una de les escriptores més impactants de les lletres basques, ha desenvolupat gran part de la seva carrera en aquesta llengua i actualment viu a Hendaia. Materials de construcció és la seva primera novel·la.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTORA A PERISCOPI

Traducció de Pau Joan Hernàndez

Pau Joan Hernàndez va néixer a Barcelona i viu a Bigues i Riells (Vallès Oriental). Va començar a escriure de molt jove i als divuit anys va sortir a la llum la seva primera novel·la. Des d’aleshores ha publicat com a autor una trentena de llibres, la majoria adreçats a infants i joves. És també traductor —del basc, del francès i del gallec al català i el castellà, i entre aquestes dues llengües— de més de tres-centes obres i durant molts anys va ser crític literari del diari Avui. Actualment, fa classes a la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. La seva obra ha merescut diversos guardons, entre els quals destaca el Premi Crítica Serra d’Or, que ha rebut tres vegades. Com a traductor, ha figurat en dues ocasions (Macau 2006 i Copenhaguen 2008) a les llistes d’honor de traductors de l’Organització Internacional per al Llibre Juvenil (IBBY, per la sigla anglesa) i l’any 2016 va ser inclòs a la prestigiosa selecció dels millors llibres per a nens i joves que elabora el Banco del Libro de Veneçuela.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER PAU JOAN HERNÀNDEZ

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ

Eider Rodriguez

HISTÒRIES D'AMOR

Liudmila Petruixévskaia

APRENDRE A PARLAR AMB LES PLANTES

Marta Orriols

LA CAMPANA DE VIDRE

Sylvia Plath