Skip to main content

L'ala esquerra

ENCEGADOR I

Mircea Cărtărescu

Premi Formentor de les Lletres 2018
Traducció de: Antònia Escandell
Antípoda, 30
Data de sortida: Setembre del 2018
ISBN: 978-84-17339-12-8
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
480 pàgines
Preu:
19,90 euros

L’ala esquerra és la primera part d’Encegador, un monument literari concebut en forma de papallona que narra un viatge vital a través d’un Bucarest on es fonen l’experiència personal i el temps històric. Aquest volum se centra en la infantesa i la joventut del protagonista, un trajecte mitològic i fantasmal on les estàtues cobren vida i els records familiars esdevenen llegendes fosques. Cărtărescu es mostra en aquest llibre en tota la seva esplendor.

Membres de la Securitate, lluites entre àngels i dimonis, papallones gegants i la connexió amb la figura materna són només alguns dels elements d’aquesta novel·la salvatgement imaginativa, una obra visionària que conclou amb una crida a les armes espiritual.

«Un relat seductor, infatigable i enlluernador que ha aconseguit expandir els límits de la ficció.» Jurat del Premi Formentor de les Lletres

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) és poeta, prosista, crític literari i publicista. És considerat un dels escriptors amb més projecció internacional de Romania. Ha guanyat pràcticament tots els premis literaris del seu país i nombrosos premis internacionals, entre els quals el Premi Berlín de Literatura 2012, el Premi Gregor von Rezzori 2016, el Premi Thomas Mann de Literatura 2018 i el Premi Formentor de les Lletres 2018. Més recentment, la prestigiosa Fira Internacional del Llibre de Guadalajara li ha concedit el premi FIL 2022. Conegut per practicar una prosa acurada, la seva obra retrata l’entropia en la vida contemporània europea i l’anhel d’empatia al cor de la condició humana. L’ala dreta és l’últim lliurament de la trilogia Encegador, que ha situat l’autor com una de les veus literàries més importants del nostre segle.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció d'Antònia Escandell

Antònia Escandell Tur (Eivissa, 1979) és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada. Entre els anys 2008 i 2011 va ser lectora a la Universitat Alexandru Ioan Cuza de Iași, al nord de Romania, i des d’aleshores ha participat en diversos projectes amb l’Institut Cultural Romanès i el Festival Internacional de Literatura i Traducció de Iași. Ha publicat l’assaig Chris Marker y La Jetée: La fotografía después del cine (Jekyll & Jill, 2013) i ha escrit articles sobre cine, literatura i fotografia en diaris i revistes. Actualment es dedica a la docència del català i a la traducció del romanès. A Periscopi s’han publicat les seves traduccions de Solenoide (2017), la primera novel·la de Mircea Cărtărescu publicada en català, L’ala esquerra (2018), El cos (2020) i L’ala dreta, l’última part d’Encegador.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANTÒNIA ESCANDELL

TAMBÉ US PODEN AGRADAR: 

SOLENOIDE

Mircea Cartarescu

IGNOT

Manuel Baixauli

GEGANTS DE GEL

Joan Benesiu

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu