Skip to main content

El cos

ENCEGADOR II

Mircea Cărtărescu

Premi Formentor de les Lletres 2018
Traducció: Antònia Escandell Tur
Antípoda, 51
Data de sortida: Novembre del 2020
ISBN: 978-84-17339-52-4
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
592 pàgines
Preu:
21 euros

El protagonista d’El cos, el jove Mircea, ens convida a acompanyar-lo en la lectura del seu manuscrit, alhora que ressegueix la història del seu avi Vasile a l’època daurada de Romania, ens transporta a la dècada dels seixanta en un país dominat pel Partit i ens passeja per un Bucarest exultant i mític que invoca la grandesa de temps passats.

Cărtărescu té la capacitat d’evocar una visió que il·lumina la societat d’una manera única i enlluernadora, i una poètica exuberant que l’ha dut a confirmar-lo com un dels escriptors més prodigiosos del segle XXI. Llegir-lo és una experiència embriagadora que converteix la realitat en prodigi.

«Cărtărescu és un escriptor d’aquells que realment val la pena llegir. Una experiència que ens proporciona pur èxtasi i alegria.» Le Monde

Mircea Cărtărescu

Mircea Cărtărescu (Bucarest, 1956) és poeta, prosista, crític literari i publicista. És considerat un dels escriptors amb més projecció internacional de Romania. Ha guanyat pràcticament tots els premis literaris del seu país i nombrosos premis internacionals, entre els quals el Premi Berlín de Literatura 2012, el Premi Gregor von Rezzori 2016, el Premi Thomas Mann de Literatura 2018 i el Premi Formentor de les Lletres 2018. Més recentment, la prestigiosa Fira Internacional del Llibre de Guadalajara li ha concedit el premi FIL 2022. Conegut per practicar una prosa acurada, la seva obra retrata l’entropia en la vida contemporània europea i l’anhel d’empatia al cor de la condició humana. L’ala dreta és l’últim lliurament de la trilogia Encegador, que ha situat l’autor com una de les veus literàries més importants del nostre segle.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció d'Antònia Escandell Tur

Antònia Escandell Tur (Eivissa, 1979) és llicenciada en teoria de la literatura i literatura comparada. Entre els anys 2008 i 2011 va ser lectora a la Universitat Alexandru Ioan Cuza de Iași, al nord de Romania, i des d’aleshores ha participat en diversos projectes amb l’Institut Cultural Romanès i el Festival Internacional de Literatura i Traducció de Iași. Ha publicat l’assaig Chris Marker y La Jetée: La fotografía después del cine (Jekyll & Jill, 2013) i ha escrit articles sobre cine, literatura i fotografia en diaris i revistes. Actualment es dedica a la docència del català i a la traducció del romanès. A Periscopi s’han publicat les seves traduccions de Solenoide (2017), la primera novel·la de Mircea Cărtărescu publicada en català, L’ala esquerra (2018), El cos (2020) i L’ala dreta, l’última part d’Encegador.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER ANTÒNIA ESCANDELL

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

SOLENOIDE

Mircea Cărtărescu

L'ALA ESQUERRA

Mircea Cărtărescu

IGNOT

Manuel Baixauli

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu