Skip to main content

El colibrí

Sandro Veronesi

SISENA EDICIÓ

Premi Strega 2020
Traducció: Pau Vidal
Antípoda, 50
Data de sortida: Novembre del 2020
ISBN: 978-8417339-51-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
344 pàgines
Preu:
20,90 euros

Aquesta és la història d'en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l'esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, pèrdues atroces i coincidències fatals que amenacen d'arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí.

El colibrí és una novel·la irònica, brillant i sensible, d'una bellesa absoluta. Sandro Veronesi es consagra com un dels narradors italians més hàbils i profunds dels últims temps i ens ofereix un personatge tan vívid i captivador que està destinat a acompanyar-nos de per vida.

«Apassionada, fascinant i enginyosa fins al moll de l'os, ja mereix ser considerada un clàssic.» Jhumpa Lahiri

Sandro Veronesi

Sandro Veronesi va néixer a Florència l'any 1959 i és considerat un dels millors escriptors italians contemporanis. El 1985 va llicenciar-se en història de la restauració a la Facultat d'Arquitectura de Florència, amb una tesina sobre Victor Hugo que va rebre la qualificació màxima. És autor d’una obra literària extensa i un assagista i periodista destacat. L’any 2006 va guanyar el Premi Strega, el guardó literari més prestigiós d’Itàlia, per la novel·la Caos calmo, un reconeixement que va tornar a obtenir el 2020 amb El colibrí (Periscopi, 2020) i amb el qual es va convertir en el segon autor que guanya dues vegades aquest premi.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Pau Vidal

Pau Vidal és filòleg de formació i divulgador lingüístic d’ofici. Com a traductor de literatura italiana s’ha especialitzat en narrativa contemporània (Tomasi di Lampedusa, Roberto Saviano, Federico De Roberto, Antonio Tabucchi, Erri De Luca, Gianni Rodari…) i sobretot en l’obra d’Andrea Camilleri, el creador del comissari Montalbano, del qual n’ha girat al català una quarantena de títols.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER PAU VIDAL

- RÀDIO I TELEVISIÓ -
TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

TEORIA GENERAL DE L'OBLIT

José Eduardo Agualusa

MEMÒRIA DEL BUIT

Marcello Fois

L'ESCOMBRA DEL SISTEMA

David Foster Wallace

ANATOMIA DE LES DISTÀNCIES CURTES

Marta Orriols