Skip to main content

A la cambra fosca

Susan Faludi

Traducció de: Josep Alemany
Astrolabi, 4
Data de sortida: Febrer del 2018
ISBN: 978-84-17339-06-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
512 pàgines
Preu:
20,90 euros

L’escriptora i periodista Susan Faludi guarda el record del seu pare, amb qui fa anys que no té contacte, com el d’un home masclista, distant i fins i tot agressiu. Però quan s’assabenta que als setanta-sis anys s’ha sotmès a una operació de canvi de sexe decideix viatjar a Budapest per descobrir la seva veritable identitat. Durant les trobades que mantenen l’autora realitzarà una extraordinària investigació a partir de les diverses reencarnacions que ha viscut: fill, jueu hongarès, supervivent de l’Holocaust, emigrant, marit, fotògraf professional del retoc d’imatge i, finalment, Stefánie, una dona trans septuagenària amb la qual ha de forjar una nova relació.

Susan Faludi s’endinsa amb honestedat i perspicàcia en la vida del seu pare, una persona imperfecta que redescobreix a través d’una investigació històrica i humana on els canvis queden íntimament lligats a la història dels jueus hongaresos. Un llibre biogràfic que explora els límits de la idea d’identitat i els analitza de forma polièdrica i fascinant a partir del gènere, la nacionalitat, la política, la religió i la imatge. A la cambra fosca no és una memòria afectuosa sobre una figura paterna estimada, sinó un text sobre un progenitor que es vol reconciliar amb un món amb el qual sempre ha estat en conflicte. Un estudi valent sobre la família i les relacions humanes que es converteix en una paràbola sobre la comprensió i el perdó.

«Elegant i absolutament intel·ligent. Hauria de ser de lectura obligatòria.» Irish Independent

Susan Faludi

Susan Faludi és escriptora i periodista, guanyadora del Premi Pulitzer. Filla de família jueva, va néixer a Queens, Nova York, l'any 1959. És autora de Stiffed: The betrayal of the american man, The terror dream: Myth and misogyny in an insecure America i Backlash: The undeclared war against american women, que va obtenir el premi nacional de la crítica en la categoria de no-ficció i es considera un clàssic del feminisme. A la cambra fosca, el seu primer llibre que es publica en català, són unes memòries sobre el seu pare transgènere i una meditació al voltant de la identitat des de diversos punts de vista. Ha obtingut el premi Kirkus de no-ficció 2016 i ha estat finalista del premi Pulitzer. Reconeguda al seu país natal com una gran escriptora de la tercera onada del feminisme, col·labora habitualment amb The New Yorker, The Wall Street Journal, The New York Times, Los Angeles Times i The Nation, entre d’altres.

Traducció de Josep Alemany

Josep Alemany va entrar al món de la traducció per la porta gran: la mítica col·lecció «La Cua de Palla», en la versió ressuscitada i amb un autor que els editors francesos de novel·la negra havien rescatat de l'oblit nord-americà: David Goodis (Carrer sense retorn). Després van seguir dos volums de Donald E. Westlake. Amb el segon, Dos és massa (publicat fora de l'àmbit de «La Cua de Palla»), va quedar satisfet i va decidir plegar d'aquest ram. Hi ha tornat, molts anys després. Malgrat això, no li han faltat pas sorpreses fascinants: John Dos Passos, Luigi Pirandello (tot un premi Nobel!), Sorj Chalandon (de moment, tres títols) i, last but not least, el llibre que teniu ara mateix a les mans, l'exploració de Susan Faludi per diversos laberints.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

LA PASSIÓ

Jeanette Winterson

AIGUA DOLÇA

Akwaeke Emezi

ATRAPA LA LLEBRE

Lana Bastašić

SEREM ATLÀNTIDA

Joan Benesiu