Skip to main content

Un aire anglès

Miquel Berga

SEGONA EDICIÓ

Astrolabi, 5
Data de sortida: Juny 2018
ISBN: 978-84-17339-09-8
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210 mm
Núm. de pàgines: 
216 pàgines
Preu:
17 euros

Els textos de Miquel Berga generen oasis amables enmig del bombardeig frenètic de l’actualitat. Aquest llibre ens ofereix una selecció d’articles endreçats en un abecedari particular, el diccionari personal d’un anglòfil que no perd mai de vista qui són els seus i des d’on escriu. Teniu a les mans un antídot contra l’encarcarament moral i altres formes de tibantor social. Una prescripció literària i de literats on l’humor es barreja amb una literatura periodística tant mordaç com compassiva. En aquestes pàgines hi desfilen, sempre presentats en un to menor, una multitud d’escriptors de la gran tradició anglosaxona sense oblidar personatges dedicats a feines més prosaiques, com Winston Churchill i la mateixa reina d’Anglaterra.

Miquel Berga ens obre les portes del museu de la petita i gran història, del que ens és propi i del que ens és aliè, construint un paisatge capaç d’incloure tant la calidesa mediterrània com la pluja i les nuvolades del nord. A Un aire anglès la idea de la literatura com a memòria cultural col·lectiva plana per sobre i per dins de cada article i s’acaba incrustant, de manera imperceptible, en la ment dels lectors que s’hi submergeixen.

«Llegint Miquel Berga, podem arribar a creure que som, a estones, una mica civilitzats.» Vicenç Pagès

Miquel Berga

Miquel Berga (Salt, 1952) és professor de literatura anglesa a la Universitat Pompeu Fabra i coordinador acadèmic del Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament. Gran coneixedor de la cultura anglesa, ha publicat extensament sobre George Orwell i altres escriptors anglosaxons relacionats amb la Guerra Civil. És autor d’una guardonada biografia de John Langdon-Davies (1991) i ha comissariat exposicions com «Viatge a una guerra. George Orwell a Catalunya i al front d’Aragó» i «Centelles. Les vides d’un fotògraf, 1909-1985». Ha editat i traduït els relats autobiogràfics de Nancy Johnstone sobre la Guerra Civil amb el títol Un hotel a la costa. És editor en cap del periòdic mensual Catalonia Today i practica l’art de la columna dominical a El Punt Avui des del segle passat. Ha estat degà d’humanitats de la UPF, president de l’APAC (Associació de Professors d’Anglès de Catalunya) i vicepresident del PEN Català. Home de paraules i articulista prolífic, ha bastit una àmplia obra que dialoga amb la memòria, la història i la literatura.

TAMBÉ US PODEN AGRADAR: 

NINGÚ NO ENS ESPERA

Manuel Baixauli

LES NOSTRES RIQUESES

Kaouther Adimi

HE BALLAT (BREUMENT) LA CONGA

David Foster Wallace

L'AIGUA ÉS AIXÒ

David Foster Wallace