Skip to main content

He ballat (breument) la conga

Antologia d'articles

David Foster Wallace

Selecció, pròleg i traducció de Ferran Ràfols Gesa
Antípoda, 36
Data de sortida: Maig del 2019
ISBN: 978-84-17339-22-7
Enquadernació: Rústica
Format:
140x210mm
Núm. de pàgines: 
464 pàgines
Preu:
19,50 euros

Amb la ironia corrosiva que identifica la seva literatura, David Foster Wallace explora l’entorn més immediat i s’embarca en un creuer de luxe, es passeja per una fira de llamàntols i segueix la campanya electoral McCain2000 per desconstruir els aspectes aparentment més marginals de la cultura popular i mostrar l’exuberància de la societat de consum. Aquest recull ens mostra el Wallace més incisiu, sempre disposat a evitar el tòpic i capgirar la normalitat aparent.

He ballat (breument) la conga ofereix per primera vegada en català un recull dels millors articles i reportatges wal·lacians, i constitueix una porta d'entrada indispensable a l'únivers crític de l'autor.

«Aquests articles ens recorden l'arsenal de talents de Wallace.» Michiko Kakutani, The New York Times

David Foster Wallace

David Foster Wallace (Ithaca, Nova York, 1962 - Claremont, Califòrnia, 2008) és considerat, encara avui, un dels novel·listes més importants de les últimes dècades, el millor cronista del malestar dels Estats Units i una de les veus més crítiques i insatisfetes amb l’actual sistema polític i social. La seva obra suposa una nova forma d'entendre la literatura i destaca per la força incendiària del llenguatge i la radicalitat dels seus plantejaments. Punta de llança d’una generació literària convençuda que la circumstància vital del nostre temps no es pot explorar des de l’estètica decadent del realisme, entre les seves obres hi ha novel·les ambicioses com Infinite jest i L’escombra del sistema (Periscopi, 2013), contes curts i relats, recollits en part a Antologia de contes (Periscopi, 2016), a cura de Vicenç Pagès Jordà, i articles, assajos i discursos com L'aigua és això (Periscopi, 2014).

He ballat (breument) la conga (Periscopi, 2019) posa a l'abast del lector català una selecció dels articles i reportatges més representatius de David Foster Wallace. Una antologia que tornarà a submergir el lector en l'univers lúcid i irònic d'aquest escriptor convertit ja en una veu única dels darrers anys.


ALTRES TÍTOLS DE L'AUTOR A PERISCOPI

Traducció de Ferran Ràfols Gesa

Ferran Ràfols Gesa (Barcelona, 1975) és traductor de l’anglès i del francès. Després d’estudis diversos sense relació amb la literatura va publicar un llibre de poemes i va descobrir tardanament la vocació traductora. Durant uns anys va compaginar la feina de traductor amb la de professor de matemàtiques, i des del 2008 s’hi dedica exclusivament. Ha traslladat al català autors com ara David Foster Wallace, Vladimir Nabokov, Thomas Pynchon, Siri Hustvedt, Toni Morrison, Joseph Conrad, F. Scott Fitzgerald, Patricia Highsmith, Susanna Clarke, Amélie Nothomb i Emmanuel Carrère.


ALTRES TÍTOLS A PERISCOPI TRADUÏTS PER FERRAN RÀFOLS

TAMBÉ US PODEN AGRADAR:

L'ESCOMBRA DEL SISTEMA

David Foster Wallace

ANTOLOGIA DE CONTES

David Foster Wallace

L'AIGUA ÉS AIXÒ

David Foster Wallace

UN AIRE ANGLÈS

Miquel Berga